Ivo van Rooy

“Nu al nadenken over 2020”

In 2009 studeerde ik af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwtechniek en Productontwikkeling. Daarna ging ik bij Agentschap NL (nu RVO) aan de slag als adviseur energieneutraal bouwen. Zeker, het pad naar energieneutraal bouwen in 2020 was toen al uitgestippeld. Het energiebewustzijn in de markt is in de afgelopen jaren echter sterk toegenomen.

Waarom zeer energiezuinig bouwen een must is, hoef je niemand meer uit te leggen. Sterker nog: bijna iedereen beseft nu dat het bouwen van gebouwen die geen energie meer gebruiken, de enige écht duurzame oplossing is.

Sinds 2011 werk ik bij Saint-Gobain Isover. Als Solution Manager Bouw zoek ik voortdurend naar de best passende oplossingen voor vraagstukken in de markt. Actueel in de nieuwbouw is de nieuwe regelgeving over de EPC en thermische isolatie (Rc). Het vraagstuk is: hoe vul je die het beste in? Wat is slim, wat loont en wat kun je beter niet doen? Ik vertel u er graag meer over op deze website

“ De bewoner is leidend in de ontwikkeling naar energieneutraal.”

Eén van die ontwikkelingen is de nul-opde- meter-ambitie, dat een duidelijke invulling geeft aan het begrip energieneutraal. Alle energie die de woning én alle apparaten verbruiken, wordt in dit concept gecompenseerd met duurzame energie. Dat is de weg die we moeten volgen. De bewoner met zijn specifieke woonwensen en behoefte aan comfort is leidend, de techniek is volgend en zo koersen we af op een energieneutrale gebouwde omgeving. Zelf ben ik van plan op korte termijn een eigen All-Electric nul-op-demeter- woning realiseren. Hierin wil ik al mijn kennis en expertise over dit thema verwerken. Doel: comfortabel wonen, geen energielasten en dat alles tegen een betaalbare prijs. Ik zal het projectleiderschap op me nemen en zelf de tekeningen maken. Gaat het me lukken? Houdt deze website in de gaten, want hier houd ik u op de hoogte!
Ivo van Rooy
Solution Manager Bouw
bij Saint-Gobain Isover

2 reacties op “Ivo van Rooy”

 1. Hallo Ivo,

  Via LinkedIn deelde Brigitte Berends een (eerste?) vlog over de bouw van jouw NoM-woning. Zijn er meer vlogs? Kan ik ze ergens vinden en volgen? Lijkt mij hartstikke leuk en leerzaam.

  Alvast bedankt voor je reactie,
  Marianne Nevens

  • Beste Marianne,

   Leuk dat je de Vlog volgt! Er zijn nog geen andere Volgs; de vergunningsaanvraag loopt nu dus het is even stil. Volgende maand zal een update volgen wanneer we echt aan de slag gaan met de prefab onderdelen. Tijdens de bouw zal het aantal vlogs wel gaan toenemen!

   Groet
   Ivo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.