Glenn den Broeder

The best of both worlds

Duurzaamheid, energiebesparing, CO2-verlaging en natuurlijk comfort. Allemaal thema’s waar we in de bouw druk mee zijn. Ondersteund door de ambitie van de overheid om na 2020 alle nieuwbouw energieneutraal uit te voeren. Mooi, als we het ook allemaal waarmaken… Tijdens de start van mijn bouwkundige carrière heb ik bewust werkervaring opgedaan in zowel de ontwerpfase als de uitvoering in de praktijk. Want al tijdens de eerste stages was mij duidelijk geworden dat deze twee werelden niet altijd goed samengaan. Hieruit is mijn passie voor kwaliteit en eenvoud ontstaan.

Tijdens mijn vervolgstudie aan het hbo in Tilburg zocht ik een stage die aansloot op mijn passie. Die vond ik bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Dit adviesbureau houdt zich onder andere bezig met het verbeteren en controleren van de bouwkwaliteit en detaillering, maar heeft ook de kennis om theoretische berekeningen uit te voeren, bijvoorbeeld voor de EPC.

“ Ontwerp en uitvoering beter verbinden is duurzaam en energiebesparend!”

Na een aantal jaren bij Nieman was ik toe aan een nieuwe uitdaging, waarin ik de twee werelden – ontwerp en uitvoering – nog beter met elkaar zou kunnen verbinden. Bij Saint-Gobain Isover heb ik deze kans gekregen. Als Technical Engineer denk ik mee in de ontwerpfase én kan ik een goede begeleiding geven tijdens de uitvoering. Want we kunnen onszelf allemaal doelstellingen opleggen met betrekking tot energiebesparing, CO2-reductie en duurzame producten. Maar hoe waardevol zijn deze kreten, wanneer de uitvoering niet goed is? Uiteindelijk is het de juist aangebrachte isolatie die de eindgebruiker optimaal profijt geeft tijdens de hele levensduur van het gebouw. Dát is pas echt duurzaam en energiebesparend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.