Glaswol meest milieuvriendelijke isolatiemateriaal voor de spouw

LogoNibe

Het onafhankelijke onderzoeksinstituut NIBE (Nederlandse Instituut voor Bouwbiologie en Bouwecologie) heeft alle isolatiematerialen in de Nederlandse markt geclassificeerd in volgorde van milieukosten. Daaruit blijkt dat glaswol voor zowel de spouw als het hellende dak in de klasse van het meest milieuvriendelijke materiaal valt (klasse 1a).

Het Bouwbesluit stelt het maken van milieuprestatieberekeningen conform de Bepalingsmethode Milieuprestatie (incl. de Nationale Milieudatabase) verplicht bij het aanvragen van een bouwvergunning. Met Isover isolatie bent u alvast verzekerd van de best mogelijke milieuprestaties.

BREEAMNL logo

Isover producten dragen ook bij aan een hoge BREEAM NL rating. Op verschillende onderdelen binnen de BREEAM methodiek kunt u door toepassing van een Isover isolatie- oplossing hoge scores behalen (zoals akoestisch comfort, thermische kwaliteit van de schil en duurzaam gebruik van materialen). Zo dragen de lage milieubelasting en de herkomst van 75% gerecycled glas voor de productie van glaswol bij aan een hoog aantal punten in de categorie ‘Materialen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.