Behaal een EPC van 0,4 met energiebesparende en kostenefficiënte oplossingen van Isover


In de EPC-wijzer kunt u rekenen met verschillende energiezuinige EPC 0,4 concepten. Het Basic Concept  is de woning met de laagste investeringskosten en het All-Electric Concept  is de geheel elektrische woning die gereed is voor toekomstige regelgeving van (bijna) energieneutrale gebouwen. De concepten zijn opgesteld door adviesbureau DGMR en doorgerekend op kostenefficiëntie en energie. U kunt zelf de concepten aanscherpen door extra duurzame energieopwekking toe te voegen. Zo ziet u direct de invloed op de EPC en de kosten voor energie per jaar.

Tevens heeft Isover het effect van een betere gebouwschil op de EPC onderzocht. Hieronder vallen een hogere Rc-waarde, betere beglazing, verminderde lineaire warmteverliezen en luchtdicht bouwen. Om tot een lagere EPC te komen zal er echter ook moeten worden gekeken naar de meest optimale energiezuinige installaties.

Daarnaast blijkt uit onderzoek van Basalt Bouwadvies dat een gevel met glaswolisolatie goedkoper is dan een gevel met harde isolatie. Dit kan oplopen tot wel € 2.160 bij een vrijstaande woning, waarbij al rekening is gehouden met een iets bredere spouwmuur.

epcdownload

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.